poniedziałek, 4 czerwca 2012

Picie kawy – codzienny rytuał wielu Polskich rodzin.




Dobra kawa wymaga specjalnego przygotowania dlatego ekspres ciśnieniowy powinien znaleźć się w każdym gospodarstwie domowym, a już bezwzględnie w rękach prawdziwych smakoszy kawy.
Każdy kto raz napił się włoskiej espresso przygotowanej w wysokiej klasy ekspresie ciśnieniowym wie o czym mówię.

Markowy ekspres ciśnieniowy potrzebuje zaledwie 25 sekund, aby przygotować prawdziwe Włoskie espresso.

Ekspres ciśnieniowy umie zaparzyć takie napoje z kawy, jakich normalna osoba spożywająca kawę nie jest w stanie zrobić. Przykładem może być na przykład zrobienie prawdziwego cappuccino.

Cappuccino wcale nie jest takie proste w przygotowaniu i żeby było prawdziwym cappuccino musi spełniać szereg norm. Przede wszystkim cappuccino składa się z trzech części: 1/3 to espresso, 1/3 to mleko i 1/3 to mleczna piana. Bardzo ważną, można nawet powiedzieć, że najważniejszą częścią cappuccino jest pianka mleczna. Mleczna piana przygotowywana jest w specjalny sposób i konieczny do tego jest ekspres ciśnieniowy z ramieniem, za pomocą którego ręcznie spienia się mleko.

Ekspresy ciśnieniowe do kawy są stosowane w przygotowywaniu najlepszych kaw. Wbudowany młynek z regulacją stopnia zmielenia ziaren podaje świeżą, pachnącą kawę bezpośrednio do aparatu zaparzającego. Aromat i smak napoju jest dzięki temu absolutnie niepowtarzalny, prawdziwie mocny i inspirujący.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz