Dobra kawa wymaga specjalnego
przygotowania dlatego ekspres ciśnieniowy powinien znaleźć się w
każdym gospodarstwie domowym, a już bezwzględnie w rękach
prawdziwych smakoszy kawy.
Każdy kto raz napił się włoskiej
espresso przygotowanej w wysokiej klasy ekspresie ciśnieniowym wie o
czym mówię.
Markowy ekspres ciśnieniowy potrzebuje zaledwie 25 sekund, aby przygotować prawdziwe Włoskie espresso.
Ekspres ciśnieniowy umie zaparzyć
takie napoje z kawy, jakich normalna osoba spożywająca kawę nie
jest w stanie zrobić. Przykładem może być na przykład zrobienie
prawdziwego cappuccino.
Cappuccino wcale nie jest takie proste
w przygotowaniu i żeby było prawdziwym cappuccino musi spełniać
szereg norm. Przede wszystkim cappuccino składa się z trzech
części: 1/3 to espresso, 1/3 to mleko i 1/3 to mleczna piana.
Bardzo ważną, można nawet powiedzieć, że najważniejszą częścią
cappuccino jest pianka mleczna. Mleczna piana przygotowywana jest w
specjalny sposób i konieczny do tego jest ekspres ciśnieniowy z
ramieniem, za pomocą którego ręcznie spienia się mleko.
Ekspresy ciśnieniowe do kawy są
stosowane w przygotowywaniu najlepszych kaw. Wbudowany młynek z
regulacją stopnia zmielenia ziaren podaje świeżą, pachnącą kawę
bezpośrednio do aparatu zaparzającego. Aromat i smak napoju jest
dzięki temu absolutnie niepowtarzalny, prawdziwie mocny i
inspirujący.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz